Eustream збільшив імпортну потужність на «Вельке Капушани» - до 60 млн куб м на добу

Словацький оператор ГТС Eustream запропонував 60 млн куб м добових потужностей у точці з’єднання «Вельке Капушани». Про це повідомляє прес-служба Eustream.

Потужність буде доступна з 1 липня по 1 жовтня 2020р. За словами словацького оператора вся потужність буде переривчастою і буде залежати від фізичних потоків російського газу, що транспортується з України до Словаччини (у червні потоки становили у середньому 109 млн куб м на день).

«У відповідь на недавно оголошене ОГТСУ технічне обслуговування у відношенні пропускної потужності на вхід в українську ГТС у точці «Будінце», а також відповідно до наших попередніх заяв, Eustream вирішив запропонувати пропускну потужність в точці виходу «Вельке Капушани», - повідомили у Eustream.

Збільшення потужностей на «Вельке Капушани» дозволить компаніям імпортувати газ на час ремонту точки «Будінце». Разом з тим, питання про те, чи потрібно замовникам потужностей сплачувати додаткові кошти за перенесення потужностей залишається відкритим.

Нагадаємо, минулого тижня між українським та словацьким операторами ГТС виник конфлікт у зв’язку з запланованим ремонтом точки з’єднання «Будінце». Внаслідок ремонту імпорт газу зі Словаччини може припинитися. ОГТСУ запропонував Eustream об’єднати точки «Будінце» та «Вельки Капушани» в одну віртуальну, що дозволило б здійснювати віртуальний реверс та знизити видатки на імпорт газу. Проте, для оператора словацької ГТС Eustream це означає втрату доходів – кілька млн €. Очікувано, Eustream відмовився від такої ідеї.

13:07 / 30 червня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події