«Д.Трейдінг» оскаржує у суді диспетчерські команди «Укренерго» за 2-5 липня

Компанія «Д.Трейдінг», що входить до енергохолдингу ДТЕК, звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до «НЕК «Укренерго» про визнання протиправним надання диспетчерських команд. Також, трейдер вимагає здійснити перерахунок небалансів електричної енергії за період з 2 по 5 липня шляхом виключення 10 609,8 МВт-год.

Суд відкрив провадження у справі. Відповідна ухвала від 20 липня опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зокрема, «Д.Трейдінг» у позовній заяві просив суд стосовно нарахованих негативних небалансів за 2-5 липня, заборонити «НЕК «Укренерго» застосовувати статуси «Дефолтний» та «Переддефолтний» при виникненні заборгованості за ці небаланси, використовувати фінансові гарантії компанії-трейдера для покриття заборгованості, зупиняти майбутні та скасувати чинні реєстрації двосторонніх договорів, здійснювати переведення споживачів «Д.Трейдінг» до ПОН. Суд задовольнив такі прохання до набрання законної сили рішення суду.

«У період з 02.07.2021 по 05.07.2021 НЕК «Укренерго», як оператор системи передачі, став надавати диспетчерам станцій учасників балансуючої групи непослідовні та протиправні диспетчерські команди або відмовлявся їх надавати, що є прямим наслідком виникнення небалансів у вказані проміжки часу», - зазначили в «Д.Трейдінг».

Також, до розгляду справи долучені генеруючі компанії холдингу ДТЕК – «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Східенерго».

За тиждень генеруючі компанії «ДТЕК Західенерго» та «ДТЕК Дніпроенерго» також звернулися з позовами на «Укренерго» про зобов’язання системного оператора надавати диспетчерські команди на завантаження/розвантаження енергоблоків ТЕС з урахуванням часових нормативів, які передбачені технічними умовами для прямої або запланованої активації.

11:33 / 2 серпня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події