ДТЕК запустив найбільшу в Україні Нікопольську СЕС потужністю 200 МВт

Підрозділ енергохолдингу ДТЕК – «ДТЕК ВДЕ» запустив найбільшу в Україні Нікопольську сонячну електростанції (Дніпропетровська обл, Нікопольський район) потужністю 200 МВт (змінний струм). Відкриття станції відбулося 19 квітня, повідомляє кореспондент ExPro.

«Сьогодні особливий день не тільки для ДТЕК, але для всієї України. Це великий крок до енергонезалежності і майбутнього нашої енергетики. Сьогодні ми урочисто відкриваємо найбільшу СЕС в Україні...ДТЕК дивиться в майбутнє і нашої компанії, і енергетики, і держави в цілому», - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Відпуск «зеленої» електроенергії розпочався 1 березня. Станом на 19 квітня СЕС виробила 45 млн кВт-год. За даними прес-служби, Нікопольська СЕС входить до трійки найбільших СЕС Європи.

Всього на станції площею 400 га встановлено 750 тис сонячних панелей виробництва китайської компанії Seraphim Solar System і Trina Solar. Крім цього, на станції встановлено інвертори виробництва китайської компанії Shenzhen Kstar Science and Technology. Також вказано, що робота даної СЕС дозволить знизити викиди вуглекислого газу на 300 тис тонн в рік.

Як повідомляв ExPro, ДТЕК почав будівництво Нікопольскої СЕС на початку жовтня 2018р. Загальний обсяг інвестицій €230 млн. Партнером української компанії в процесі будвництва виступила китайська компанія China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

За даними НКРЕКП, запланований корисний відпуск електроенергії з цієї станції буде становити 289,36 млн кВт-год в рік, ставка «зеленого» тарифу, яка пропонується до встановлення, визначена на рівні 15,03 євроцентів за кВт-год. За процедурою, тариф може бути встановлений після проведення відкритих обговорень.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко заявляв, що до кінця 2019р енергохолдинг планує сукупно інвестувати в альтернативні джерела енергії (ВЕС та СЕС) біля €1 млрд та збільшити загальну потужність власної альтернативної генерації до 1 ГВт.

12:12 / 19 квітня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події