ДТЕК спростовує інформацію про свій вплив на цінову ситуацію в Острові БуТЕС

Енергохолдинг ДТЕК спростовує інформацію, яка була поширена у ЗМІ, про можливе завищення цін в торговій зоні Острів Бурштинської ТЕС та повідомляє, що доля продажів теплоелектростанції компанії в острові становить невеликий відсоток. Про це йдеться у повідомленні компанії, яке було опубліковане 12 березня.

«ДТЕК спростовує інформацію, розповсюджену виданням «Наші Гроші», щодо нібито завищення цін на електроенергію в зоні Бурштинської ТЕС. Ця інформація є маніпулятивною і не відповідає дійсності», - заявили в компанії, додавши, що Бурштинська ТЕС не визначає ціну на ринку на добу наперед в зоні Бурштинської ТЕС.

«Ціну визначають імпортери, які разом з іншими виробниками в лютому 2020р реалізували 97% електроенергії на цьому сегменті ринку. Між тим на долю Бурштинської ТЕС (на ринку «на добу наперед» - ред.) припало лише 3% від загального обсягу торгів», - додали в прес-службі.

В ДТЕК зазначили, що Острів Бурштинської ТЕС повністю синхронізований з ENTSO-E, тому імпортери мають повний доступ для поставок електроенергії в острів.

«Після останніх змін з розширення доступу імпортної електроенергії в острів він може повністю забезпечуватися з інших країн. В такій ситуації жоден учасник ринку не має можливості всередині острову мати суттєво вищу ціну за пропозицію на ринках сусідніх країн», - йдеться у повідомленні.

13:11 / 12 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події