ДТЕК планує у жовтні здійснити тестову поставку електроенергії до Хорватії

Трейдинговий підрозділ енергохолдингу ДТЕК на європейському ринку DTEK Hungary Power Trade планує у жовтні цього року здійснити тестову поставку електроенергії обсягом до 2,5 тис МВт-год у Хорватію.

Про це 10 жовтня повідомила прес-служба компанії, додавши, що генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко та голова правління хорватської компанії HEP d.d. Фране Барбарич (Frane Barbarić) підписали меморандум про співпрацю.

«Першим кроком в межах співробітництва ДТЕК з HEP d.d. планується тестова поставка електроенергії дочірньою компанією ДТЕК Hungary Power Trade хорватській компанії обсягом до 2,5 тис МВт-год в жовтні цього року. Наступного року обсяг торгівлі може сягнути до 1,3 млн МВт-год», - йдеться у повідомленні.

Коментуючи підписання меморандуму, гендиректор ДТЕК Максим Тімченко зазначив, що вихід на закордонні ринки – це один з векторів довгострокової стратегії ДТЕК.

«Сьогодні ми вже співпрацюємо з понад 20 європейськими компаніями в галузі трейдінгу енергоресурсами, що підтверджує статус ДТЕК як надійного міжнародного партнера. Підписання меморандуму про співробітництво з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, це черговий крок в розширенні нашої присутності на європейських енергетичних ринках. Ми розглядаємо це як ще один етап зближення української та європейської енергосистем, що є запорукою зміцнення енергетичної безпеки України», – зазначив Тімченко.

11:08 / 11 жовтня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події