«ДТЕК Нафтогаз» увійшов до числа лідерів екологічних змін в Україні

ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» отримав нагороду «Еко-Оскар» в рамках проєкту «Еко-Трансформація» за впровадження екологічних технологій у газовидобутку. Мета заходу – відзначити компанії, які мають апробовані успішні рішення із захисту навколишнього середовища і стимулюють екологічні зміни в державі. Про це повідомила пресслужба компанії.

У «ДТЕК Нафтогаз» впроваджена система екологічного менеджменту ISO 14001:2015 і реалізуються проєкти, спрямовані на захист навколишнього середовища, на всіх етапах виробництва – від геологорозвідки і буріння до видобутку і підготовки газу, відзначили у компанії.

За повідомленням, компанія успішно будує надглибокі свердловини із застосуванням провідних технологій утилізації відходів. Одна з них – безамбарний метод буріння, який відповідає світовим екологічним стандартам. Буровий шлам очищується за допомогою новітнього обладнання, яке дозволяє ефективно відокремити вибурену породу від бурового розчину. Надалі відходи передаються ліцензованим організаціям, а очищений розчин використовується повторно. Застосування сучасних бурових розчинів дозволяє зменшити утворення відходів після будівництва свердловин на 30% і скоротити використання водних ресурсів.

Разом з тим компанія застосовує інноваційні способи геологорозвідки, впроваджує екологічно чисті технологічні рішення на установках підготовки газу, які допомагають знизити обсяги викидів в атмосферу, і забезпечує регулярний екологічний моніторинг стану всіх компонентів навколишнього середовища на територіях присутності, зазначають у пресслужбі.

Генеральний директор «ДТЕК Нафтогаз» Ігор Щуров: «Відповідальне ставлення до навколишнього середовища, охорона праці та промислова безпека – ключовий принцип роботи нашої компанії. За 7 років ми інвестували в цей напрямок понад 250 млн грн. Ми впроваджуємо сучасні екологічні технології по всьому виробничому ланцюгу видобутку вуглеводнів. Таким чином, системні інвестиції та інновації дозволяють «ДТЕК Нафтогаз» не тільки збільшувати видобуток газу і наближати енергонезалежність України, а й сприяти збереженню екосистем».

Довідка ExPro:

ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» – найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2019 р. видобуто 1,66 млрд куб. м природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі. З 2013 р. «ДТЕК Нафтогаз» збільшив видобуток газу більш ніж у 3 рази, продемонструвавши стрімку динаміку розвитку у газовидобувному секторі країни. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

16:37 / 24 листопада 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події