«Донбасенерго» повідомило про загрозу зупинки Слов’янської ТЕС через дії облгазу

ПАТ «Донбасенерго» повідомило про загрозу зупинки роботи Слов’янської ТЕС у зв’язку з тим, що з 1 липня «Донецькоблгаз» неправомірно припинив розподіл газу для станції. Про це 2 липня повідомив прес-центр генеруючої компанії.

«1 липня 2020р ПАТ «Донецькоблгаз» припинило розподіл газу на Слов’янську ТЕС. ПАТ «Донбасенерго» вважає такі дії незаконними й заявляє про реальну загрозу припинення виробництва та відпуску електроенергії в об’єднану енергосистему України з боку теплоелектростанції», - йдеться у повідомленні.

За інформацією «Донбасенерго», річна замовна потужність ТЕС у газорозподільчій мережі становить 13,6 млн куб м. У травні «Донецькоблгаз» виставило рахунок за свої послуги, що перевищує законтрактовану потужність на загальну суму 13,6 млн грн та попередило про відключення у разі несплати. «Донбасенерго» оскаржило такі дії в суді. Однак 1 липня облгаз зупинив поставку газу на станцію, посилаючись на ремонт обладнання.

«Донбасенерго» наголошує на очевидній відсутності будь-яких аварійних чи надзвичайних обставин на підвідному газопроводі від ГРС (газорозподільчої станції – ред.) до Слов’янської ТЕС, втому числі підстави відключення 01.07.2020 р. газопостачання Слов’янської ТЕС є свідомо недостовірними та повністю надуманими», - додали в прес-центрі.

Компанія звернулася Офісу Президента, Кабінету міністрів, РНБО, Міненерго та інших органів влади з метою втрутитися в ситуацію і поновити газопостачання. За даними прес-центру, від роботи ТЕС залежить енергозабезпечення КП «Вода Донбасу», адже воно приєднане безпосередньо до станції.

19:18 / 2 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події