«Дніпропетровськгаз Збут» просить Міненерго не допустити зривів постачання газу після скасування ПСО

ТОВ «Дніпропетровськагаз Збут» звернувся до Міністерства енергетики України з проханням вжити всіх можливих заходів для недопущення зривів у постачанні природного газу мешканцям міста Дніпра та Дніпропетровської області.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

1 липня 2020р відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №867 від 19.10.2018 року закінчується період дії спеціальних обов'язків щодо постачання природного газу населенню за регульованими цінами.

Протягом дії ПСО НАК «Нафтогаз України» був зобов’язаний формувати ресурс газу для забезпечення потреб населення.

Питання формування ресурсу природного газу для забезпечення потреб населення після 1 липня 2020р наразі залишається невирішеним.

Уряд досі не встановив чітких і прозорих механізмів, за допомогою яких постачальники природного газу для населення зможуть мати рівний доступ на ринкових умовах до ресурсу АТ «Укргазвидобування».

На думку компанії, потреби населення необхідно покрити за рахунок ресурсу, що видобувається «Укргазвидобування» і є достатнім для забезпечення цієї категорії споживачів. Зокрема, обсяг споживання газу побутовими споживачами складає на рік 8,0 млрд куб м, а обсяг видобутку газу «Укргазвидобування» 14,9 млрд куб м.

З метою забезпечення безперервного газопостачання для найбільш вразливої категорії споживачів – населення – і недопущення кризової ситуації на ринку природного газу «Дніпропетровськгаз Збут» звернувся до найбільшої газовидобувної компанії країни «Укргазвидобування» з пропозицією укласти договір купівлі-продажу природного газу на період липень 2020 – березень 2021р.

Від початку 2020р ціна природного газу знизилася більш ніж вдвічі, і низький рівень цін на газ був однією з передумов відкриття ринку та впровадження ринкових цін для населення.

На тлі пандемії COVID-19, спаду промислового виробництва і в цілому рівня споживання енергоресурсів в країні очікувалося, що ціна на природний газ не буде підвищуватися в найближчі місяці.

З цієї причини у компанії занепокоєні тим, що «Нафтогаз України» вийшов на ринок з пропозицією для комерційних споживачів закуповувати природний газ у липні за ціною, що значно вища, ніж була у червні.

Зі свого боку, компанія бере на себе зобов’язання і надалі сумлінно працювати зі своїми клієнтами, надаючи їм якісні послуги.

17:25 / 30 червня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події