«Дніпрогаз» запланував інвестувати 79 млн грн у розвиток мережі в 2021р

НКРЕКП затверджено загальний обсяг фінансування заходів Плану розвитку газорозподільної системи АТ «Дніпрогаз» у 2021р на рівні 79 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні компанії. Близько 40% коштів буде витрачено на технічне переоснащення газових мереж Дніпра та Дніпровського району.

В рамках Плану розвитку 2021 року, затвердженого Постановою НКРЕКП № 2790 від 30.12.2020 року, АТ «Дніпрогаз» спрямує майже 31 млн грн на забезпечення безаварійного та безперебійного функціонування системи газопостачання Дніпра.

Решту коштів буде використано для придбання природного газу для покриття виробничо-технологічних витрат, модернізації автомобільного парку та спецтехніки, а також закупівлю обладнання для роботи виробничих підрозділів компанії. З метою модернізації газорозподільної системи фахівці компанії протягом року мають здійснити капітальний ремонт частини газопроводу середнього тиску, а також провести реконструкцію більше 3 км газопроводів, замінити 32 газорегулюючі пункти, побудувати 3 нові станції катодного захисту газопроводів та реконструювати 28 існуючих станцій електро-хімічного захисту газопроводів.

«Капітальні ремонти, реконструкцію та модернізацію газорозподільної системи наша компанія здійснює за рахунок тарифу на розподіл блакитного палива. Розмір тарифу визначається державним регулятором. Окрім цього, з коштів тарифної виручки на підприємстві також виплачується заробітна плата, податки, забезпечується обслуговування споживачів, цілодобова робота аварійної служби «104», встановлення, заміна та повірка лічильників», - пояснює технічний директор «Дніпрогазу» Юрій Безпрозваний.

З 1 січня 2021р тариф на доставку газу в Дніпрі встановлено у розмірі 93 копійок за 1 кубометр газу (без ПДВ). Однак встановлений тариф значно нижче від економічно обґрунтованого рівня та повною мірою не забезпечує функціонування аварійно-диспетчерської служби, своєчасне виконання необхідних ремонтних робіт, модернізацію і регулярне комплексне обстеження газових мереж.

За підрахунками у минулому році тариф на доставку газу для «Дніпрогаз» покриває витрати на забезпечення надійної експлуатації газорозподільних мереж лише на 76%.

Нагадаємо, що у 2020р в рамках Плану розвитку «Дніпрогаз» у Дніпрі та Дніпровському районі було замінено близько 1,2 км застарілих сталевих газопроводів на поліетиленові, модернізовано обладнання 5 ГРП та встановлено 9 сучасних ШРП, виконано капітальний ремонт 24 анодних заземлювачів, побудована нова станція катодного захисту газопроводів, замінено 12 засувок у газових колодязях та більше 250 кранів на газопроводах-вводах у житлові будинки, встановлено 56 сигналізаторів аварійного тиску.

11:58 / 12 січня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події