ДФС проводить обшуки в офісі «Нафтогазу» за несплату ПДВ на 2,7 млрд грн (ОНОВЛЕНО)

Державна фіскальна служба України (ДФС) продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ймовірного ухилення службових осіб НАК «Нафтогаз України» від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн. Наразі ДФС проводить ряд обшуків у приміщеннях згаданої компанії. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

За словами ДФС, починаючи з жовтня 2015р по теперішній час, службові особи «Нафтогазу» не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у «Газпрому» (РФ), внаслідок чого до державного бюджету не надійшло 2,7 млрд грн ПДВ.

«Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться у газотранспортній системі України, однак «Нафтогаз» не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються», - зазначили в ДФС.

Разом з тим, за період розслідування співробітники ДФС зібрали достатньо доказів, які можуть говорити про факт ухилення від сплати податків. За повідомленням ДФС, здобуто докази, що службові особи «Нафтогазу» не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакету документів, на підставі якого Митний орган України міг би провести митне очищення природного газу.

При цьому, в ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям як службових осіб «Нафтогазу», так і Енергетичної митниці ДФС. Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена у ході судово-економічної експертизи. Наразі триває слідство.

ОНОВЛЕНО: У «Нафтогазі» прокоментували обшуки. «Співпрацюємо зі слідчими органами. Наразі уточнюємо деталі», - зазначив директор з інтегрованих комунікацій «Нафтогазу» Максим Білявський.

15:45 / 11 червня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події