Дефіцит коштів для альтернативної генерації на 3 кв складає біля 6,2 млрд грн – «Укренерго»

Дефіцит коштів для оплати вартості згенерованої електроенергії з відновлювальних джерел енергії, який виник в результаті призупинення судом дії тарифів встановлених для ДП «НЕК «Укренерго», на третій квартал 2019р становить 6,2 млрд грн. Про це під час прес-конференції повідомив заступник директора з інвестицій Володимир Кудрицький.

«Станом на сьогодні, у нас дефіцит на третій квартал коштів для компенсації виробникам з ВДЕ складає біля 6,2 млрд грн», - сказав він.

За словами Кудрицького, на сьогодні компанія продовжує оскаржувати рішення Окружного адмінсуду столиці, яким були відмінені тарифи на диспетчеризацію та передачу «Укренерго» в новій моделі ринку.

«Ми вживаємо всіх заходів для вирішення ситуації в юридичній площині якомога скоріше», - сказав Кудрицький.

Як повідомляв ExPro, нещодавно Окружний адміністративний суд задовольнив позов АТ «Нікопольський завод феросплавів» («НЗФ») та призупинив дію постанов НКРЕКП №954 («Про встановлення тарифу на передачу електричної енергії ДП «НЕК «Укренерго») та №955 («Про встановлення тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технічного управління) ДП «НЕК «Укренерго») від 7 червня 2019р.

У відповідь на це представники «Укренерго» заявили, що рішення суду унеможливлює функціонування нової моделі ринку, оскільки в нових тарифах закладені витрати на оплату вартості електроенергії, виробленої із відновлювальних джерел енергії (в тарифі на передачу), а також балансуючих та допоміжних послуг. 3 липня НКРЕКП заявила, що категорично не погоджується з рішенням суду та подала апеляцію.

За даними НКРЕКП, загальна сума витрат на покриття вартості електроенергії з ВДЕ для ДП «Гарантований покупець» строком на півроку становить 12,4 млрд грн, з яких 114,3 млн грн припадає на станції домогосподарств та 12,3 млрд грн – на промислові станції.

17:36 / 10 липня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події