Ціну на е/е для промспоживачів можна зменшити на 20% - Герус

Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, після наради з енергетичних питань в Офісі президента, яка відбулася 19 серпня, повідомив, що напрацьовано три рішення для зниження кінцевої ціни для промислових (непобутових) споживачів на 20%.

Зокрема, планується збільшити частку е/е «Укргідроенерго» в рамках механізму покладання спеціальних обов’язків (ПСО) та зменшити тариф "Укренерго" в 3 рази до близько 9 коп/кВт-год.

«Тому коли буде нова постанова ПСО і новий тариф «Укренерго», це може дати зниження тарифу для кінцевих споживачів на близько 11%», - заявив Герус.

Крім цього, ще одним фактором, який сприятиме здешевленню електроенергії, має стати зміна price caps (граничного обмеження) на внутрішньодобовому ринку (ВДР) та ринку «на добу наперед» (РДН).

«Є сенс трохи підвищити нічну ціну з точки зору цінового обмеження – можливо, близько 10%. А денну ціну – знизити, оскільки вона значно вища, ніж в усіх країнах Європи. Денний price cap можна зменшити на 20%. Таким чином, це може дати додаткове зниження кінцевого тарифу для споживача ще на 9%», – уточнив Герус.

За даними Геруса, якщо ці три заходи здійснити, можна отримати близько 20% зменшення ціни для непобутових.

12:21 / 20 серпня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події