Ціни на газ у світі зростатимуть у довгостроковій перспективі – представник Beiken

Ціни на природний газ у світі останнім часом знижувалися через окремі фактори, які мають тимчасовий характер, а у довгостроковій перспективі вони будуть зростати. Таку думку висловив представник китайської сервісної компанії Xinjiang Beiken Energy Engineering Co Ltd (XBEE) Амір Кілані під час круглого столу «Що заважає газової незалежності України» у середині листопада в Києві.

Кілані нагадав, що за даними провідних аналітиків, ціни на газ знижуються через теплі європейські зими, які почалися з 2014 року, зростання пропозиції американського LNG та відмову основних гравців - Росії і Норвегії - зменшувати обсяги видобутку газу (через небажання втрачати частку на ринку). Однак, на його думку, така ситуація не може бути постійною.

«Чому американського LNG стало більше на європейському ринку? Це пов'язано з торговою війною Китаю і США. У 2018 році Китай ввів мито на американський LNG. Китай - це основний його споживач. Відповідно, звільнені обсяги були спрямовані в Європу. Але якщо торгова війна США з Китаєм припиниться, LNG знову піде в Китай, тому що це більш довгостроковий, динамічний і привабливий ринок», - пояснив менеджер Beiken.

За його словами, також переоцінюється фактор високих запасів у європейських підземних сховищах газу (ПСГ): за щорічного споживання газу Євросоюзом у 470 млрд куб м запасів у близько 100 млрд куб м вистачить ненадовго.

Таким чином, на думку Кілані, відмова від власного видобутку газу через зниження ціни ресурсу, яке спостерігається останнім часом - погана стратегія.

12:37 / 18 листопада 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події