Ціна на е/е для населення з 1 квітня залишиться на рівні 1,68 грн/кВт-год – Шмигаль

Ставка тарифу на електричну енергію для побутових споживачів з 1 квітня 2021р ймовірно залишиться на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Про це 4 березня повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції «Рік роботи Уряду».

«Питання ціни на електроенергію для населення обговорюється з Міністерством енергетики. Скоріше за все тариф для населення залишиться рівні 1,68 грн/кВт-год», - сказав Шмигаль.

Водночас, голова Уряду наголосив, що ціни мають бути ринковими, а пільги для населення на енергоносії – монетизованими.

«З 1 квітня люди, скоріше за все, зміни не відчують, але це не означає, що цього не буде в майбутньому», - сказав Шмигаль.

«Підхід Кабінету Міністрів повністю співпадає з філософію Президента Зеленського. За електроенергію мають платити багаті, ті хто мають гроші, ті хто споживають більше. Ті хто спроможні, мають платити більше для того, щоб збалансувати можливі розбаланси в ринку», - наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр вказав на те, що на сьогодні ринок електроенергії є збалансованим, але, водночас, потребує певних коректив.

«Формування ринку вимагає пильної уваги та окремої роботи», - підсумував прем’єр-міністр.

Довідка ExPro, на перший квартал 2021р уряд прийняв редакцію постанови про покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії, згідно якої ціна для населення встановлена на єдиному рівні 1,68 грн/кВт-год (за виключенням добового зонного обліку). Дані зміни є тимчасовими, вони діють до 1 квітня 2021р.

15:16 / 4 березня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події