«Центренерго» запустило газомазутний блок Трипільської ТЕС та купує газ у «Юнайтед Енерджі»

ПАТ «Центренерго» запустило в роботу газомазутний блок №5 Трипільської ТЕС, пояснюючи доцільність такого кроку падінням цін на ринку природного газу, та купує паливо у компанії «Юнайтед Енерджі». Про це 8 травня під час наради в Міністерстві енергетики та захисту довкілля повідомив член дирекції компанії Сергій Колесніков.

«Ми включили п’ятий блок, він вже відпрацював 48 годин. П’ять років блок стояв у резерві… Сьогодні-завтра ми закінчимо ремонт і блок буде працювати», - сказав він.

За словами Колеснікова, компанія запустила газомазутний блок завдяки падінню цін на природний газ.

«Що стосується п’ятого Трипільського блока – в будь-якому випадку економічний ефект від цього є. Ситуація на газовому ринку всім відома (падіння цін на газ в оптовому сегменті ринку – ред.)», - сказав.

Відповідаючи на питання про постачальника газу, Колесніков зазначив: «Ресурс – це фірма «Юнайтед Енерджі».

Топ-менеджер «Центренерго» також повідомив, що компанія на сьогодні купує весь можливий ресурс вугілля з державних шахт і в майбутньому може перейти до закупівлі вугілля шахт групи ДТЕК.

«По Прогнозному балансу наше виробництво на цей рік з урахуванням фактору першого кварталу буде біля 9,5 млрд кВт-год, що по вугіллю виходить близько 4,5 млн т: 700 тис т – це антрацитова група, 3,8 млн т – товарної продукція газової групи. Мабуть, без ДТЕКовського вугілля газової групи ми не пройдемо, держшахти на сьогодні навряд чи нас забезпечать. Тому ми забираємо все вугілля, яке надають держшахти, і добираємо ДТЕКовським вугіллям», - сказав він. За словами Колеснікова, без урахування боргів перед ДП «Держвуглепостач», «Центренерго» боргує держшахтам 140 млн грн.

Довідка ExPro, «Юнайтед Енерджі» - це компанія, яка за даними ЗМІ була найбільшим постачальником газу видобутку напівдержавної «Укрнафти» для потреб «Дніпроазоту», який входить до активів Ігоря Коломойського. Засновником та керівником «Юнайтед Енерджі» являється Андрій Короткевич-Лещенко, також являється партнером в газовій компанії ТОВ «Укр-Альянс Групп», яка приймає участь в торгах на поставку газу в системі Prozorro.

11:19 / 8 травня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події