Burisma Group завершує будівництво турбодетандерної установки вартістю понад 1 млрд грн

Міжнародна енергетична група Burisma спільно з українськими та американськими партнерами практично завершила реалізацію великого інвестиційного проєкту вартістю понад 1 млрд грн, а саме будівництво турбодетандерної установки на газорозподільчій станції Водянівського родовища (Харківська область). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Потужність турбодетандерної установки понад 1,8 млн куб м газу/добу. Будівництво проєкту знаходиться на етапі завершення з введенням в експлуатацію поступово протягом 2021 р, зауважили в пресслужбі Burisma.

За повідомленням, наразі будується газопровід високого тиску довжиною 8200 м, який об’єднає структуру Журавлина Деркачівсько-Войтенківської площі і Водянівське УКГП для постачання природного газу на газорозподільчу станцію Водянівського родовища, де за допомогою турбодетандерної установки відбуватиметься його поглиблене очищення від пропан-бутанової суміші (СПБТ або LPG). Після очищення природний газ високої якості надходитиме до газових магістралей країни, зазначили в групі компаній.

Турбодетандерна установка дозволить Burisma Group удосконалити процес переробки природнього газу, збільшить рентабельність його видобутку та знизить собівартість робіт. За допомогою її використання, у компанії прогнозують значне скорочення викидів парникових газів.

Як зазначають у повідомленні, даний проєкт створить сотні нових робочих місць і збільшить розмір щорічних податкових платежів на десятки мільйонів гривень.

«Реалізація цього проєкту має велике значення не лише для нашої Групи, але й для усієї країни. Адже завдяки йому з’являться нові робочі місця з заробітною платою вище середньоринкової у регіоні, збільшиться обсяг податків, підвищиться рівень екологічної та енергетичної безпеки України», — зазначив Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

Нагадаємо, Burisma розпочала будівництво турбодетандерної установки на газорозподільчій станції (ГРС) Водянівського родовища у грудні 2019р.

Довідка ExPro:

Burisma Group об‘єднує низку видобувних та сервісних компаній в Україні та за кордоном, зокрема - «Еско-Північ», «Системойліженерінг», «Куб-Газ», «Перша українська газонафтова компанія», ПАРІ, «Надрагаз», «Нафтогазопромислова геологія». Група компаній володіє 35 ліцензіями на видобуток вуглеводнів.

Міжнародною рупою Burisma у 2019р видобуто близько 1 млрд куб м вуглеводнів.

Турбодетандерні установки призначені для виробництва електроенергії на ГРС за рахунок вивільнення енергії в момент переходу газу з газопроводу високого тиску до газопроводів середнього та низького тиску.

14:11 / 13 жовтня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події