Буковинці сплачуватимуть за доставку газу окремо

Згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з січня 2020р споживачі газу в чернівецькій області будуть по новому оплачувати за доставку газу.

Про це йдеться в повідомленні компанії АТ «Чернівцігаз».

Відповідно до змін, які вніс Держрегулятор доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ як товар, другий – за його доставку.

В Чернівецькій області споживачі отримають два рахунки: за газ від постачальника та за його доставку від «Чернівцігаз».

Вартість послуг з доставки газу виокремлена з загального рахунку за газ та виставлятиметься окремою квитанцією. Таким чином споживачі газу зможуть розділяти надавачів послуг та розуміти скільки вони їм сплачують.

Розрахунок послуги доставки здійснюється для кожного окремого споживача, на основі обсягу споживання за минулий газовий рік: період з 1 жовтня по 30 вересня. Обсяг використаного газу розділяється на 12 частин та множиться на діючий тариф на доставку газу.

Наприклад: за минулий газовий рік використано 1 тис куб. м газу. Місячна вартість доставки в І півріччі 2020 року розраховуватиметься наступним чином: (1000/12) х 1,26 грн та складе 105 грн на місяць з ПДВ.

Відповідно до умов Типового договору, вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен оплатити до 20 числа місяця, в якому надаються послуги.

«Більшість наших клієнтів використовують природний газ для опалення житла. Тому, взимку, для таких клієнтів збільшувалося фінансове навантаження, адже вартість доставки залежала від обсягу спожитого газу. Тепер, якщо споживання й зростатиме, платіж за доставку газу залишатиметься незмінним та прогнозованим. А якщо клієнт зменшить обсяг споживання газу, пропорційно цього зменшується й вартість доставки газу», - зазначив комерційний директор «Чернівцігазу» Дмитро Голубченко.

Варто зауважити, якщо у власника домоволодіння відсутня потреба в природному газі, а отже у послугах з його доставки й обслуговування мереж, споживач має право звернутись в «Чернівцігаз» для від’єднання від газових мереж.

11:45 / 17 січня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події