В «Інтерпайпі» розробили нове трубне з'єднання Intrepid-SP для похило-скерованого та горизонтального буріння

Українська промислова компанія «Інтерпайп» розробила, освоїла та провела випробування нового трубного з'єднання Intrepid-SP для спорудження нафтогазових свердловин, спеціально розробленого для північноамериканського ринку. Про це повідомляє пресслужба компанії.

В компанії зазначили, з'єднання Intrepid-SP, призначене для будівництва похило-скерованих та горизонтальних свердловин, для видобування «сланцевих» нафти і газу. При цьому передбачається залягання вуглеводнів у важкодоступних прошарках сланцевих порід, щільних пісковиках та вапняках. Саме завдяки «сланцевій революції» і новим технологіям в бурінні за останні десятиліття США подвоїла видобуток нафти.

Основне завдання з'єднання Intrepid-SP – зберегти герметичність обсадної колони під високим тиском та забезпечити її обертання під час спуску. Вільне та безпечне обертання колони - необхідна технологічна умова для спорудження горизонтальних свердловин з великим відхилом від вертикалі.

Intrepid-SP також може застосовуватись при розробці традиційних нафтогазових родовищ з важкодоступними запасами. Наприклад в багатостовбурних свердловинах з горизонтальними закінченнями, або у випадку забурювання бічного горизонтального стовбуру.

Директор з економіки та фінансів «Інтерпайп» - Денис Морозов зазначив:

«Ми продовжуємо розповсюджувати лінійку різьбових з'єднань для видобування нафти і газу, та виходимо у нові сегменти ринку. Нове з'єднання розроблялось з врахуванням північноамериканського ринку і передбачено для компаній, які розробляють більш складні родовища. З'єднання Intrepid-SP пройшло дослідження в незалежній лабораторії. Першу поставку плануємо реалізовувати до кінця року».

Довідка ExPro:

«Інтерпайп» - українська промислова компанія, виготовляє сталеві труби та ж/д коліса. Продукція компанії постачається у понад 80 країнах світу через межі торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2019р Інтерпайп реалізував 798 тис тонн готової продукції, в тому числі - 203 тис тонн ж/д продукції. Продаж ж/д продукції здійснюється під брендом KLW.

 

14:08 / 11 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події