«Укренерго» тестує програмні комплекси для системи кіберзахисту на підстанціях

Оператор системи передачі «НЕК «Укренерго» розпочав тестування програмно-апаратних комплексів системи кіберзахисту для автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях.

Про це 27 липня повідомив прес-центр системного оператора.

«НЕК «Укренерго» проводить тестування програмно-апаратних комплексів промислової системи кіберзахисту (Industrial Cyber Security System) міжнародного рівня від низки провідних виробників для автоматизованих систем керування технологічними процесами (АСКТП) підстанцій. За результатами тестувань буде визначено можливість впровадження певного програмно-апаратного комплексу для організації кібербезпеки АСКТП на всіх підстанціях компанії», - йдеться в повідомленні «Укренерго».

Як зазначили в «Укренерго», основним завданням таких комплексів кіберзахисту є відстеження та аналіз в режимі реального часу всіх потоків інформації та активності. Завдяки такій системі буде можливо контролювати всі процеси дистанційно, з центрального диспетчерського центру.

«Кіберзахист АСКТП підстанцій є однією з найважливіших складових процесу безпечної та надійної експлуатації енергосистеми України. Для його організації необхідний спеціалізований програмно-технічний комплекс найвищого класу захисту міжнародного рівня, який не повинен заважати нормальному режиму роботи АСКТП та миттєво і точно реагувати на інциденти кібербезпеки та дозволяє уникнути розвитку технологічної аварії, яка може статися в результаті кібератаки», – підкреслив директор з інформаційних технологій НЕК «Укренерго» Сергій Галаган.

Також, в системного оператора додають, що впровадження таких технологічних установок є високовартісним, в такому випадку «Укренерго» розглядає можливість залучення коштів від міжнародних фінансових інституцій.

17:43 / 27 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події