Перенесення запуску ринку е/е може закрити вікно можливостей для нових гравців – ЕК «Мета»

Запуск нової моделі ринку електроенергії з 1 липня 2019р, як це передбачено діючим законодавством, відкриє для нових постачальників електроенергії вікно можливостей, а його перенесення на більш пізній термін – може надати переваги компаніям, які здатні сформувати монопольне становище в сегменті поставки.

Таку думку в коментарі для ExPro висловив генеральний директор «Енергетичної компанії «Мета» Павло Симоненко.

«Зрозуміло, що наша думка може бути суб’єктивною, але разом з тим, я вважаю, що ринок запускати треба», - сказав він. За словами Симоненко, на сьогодні є проблеми, що пов’язані з недосконалістю програмного забезпечення, неповною готовністю нормативно-правових актів тощо.

Проте, керівник «ЕК «Мета» вважає, що для нових компаній, незалежних постачальників найкращий час для запуску ринку є саме зараз, адже перенесення ринку може дати переваги для компаній, які претендують зайняти монопольне становище в сегменті постачання електроенергії.

Керівник також наголосив, що в новій моделі ринку найбільші ризики ляжуть саме на плечі постачальників. Відкриття ринку з усіма поточними недоліками збільшує ці ризики. «Проте, не зважаючи на такі обставини, ми готові піти на це, щоб зайти в ринок раніше», - додав він.

Цю думку керівник «ЕК «Мета» висловив щодо ідей переносу ринку терміном на 1 рік. Перенесення дати запуску на 3 місяці він вважає більш політичною необхідністю, ніж наданням довшого терміну для виправлення існуючих недоліків.

«Перенесення ринку на 3 місяці лише заради прийняття нових кадрових рішень також вважаю недоцільним тому, що рішення прийняті за цей короткий період не вплинуть на загальний рівень готовності ринку», - сказав він.

18:30 / 22 травня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події